loading...

وبلاگ سایت همراه مشاور

بازدید : 8
سه شنبه 22 فروردين 1402 زمان : 17:26

مقدمه

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی امکان دریافت ابلاغیه های مختلف در این زمینه را به صورت آنلاین فراهم کرده تا دیگر نیازی به ارسال نمونه های کاغذی وجود نداشته باشد. زیرا در گذشته این ابلاغیه ها به شکل کاغذی برای افراد ارسال شده و به آن ها یا وابستگان شان تحویل داده می شدند. اما در حال حاضر از سامانه جدید در نظر گرفته شده جهت این امر برای ارسال ابلاغیه ها استفاده می شود. در نتیجه، هزینه های ارسال ابلاغیه برای سازمان امور مالیاتی کاهش یافته، سرعت انجام این کار بیش تر شده و مودیان مالیاتی هم در هر مکانی امکان دسترسی به آن ها را دارند. البته دقت داشته باشید که راه اندازی سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات به معنی پایان روش قدیمی یعنی ارسال ابلاغیه های فیزیکی و کاغذی نیست. بلکه هنوز هم در برخی موارد خاص ابلاغیه ها با همان روش سابق برای مودیان ارسال می شوند. بنابراین کاربران با توجه به شرایط خود، امکان استفاده از هر روش برای دریافت ابلاغیه های مالیاتی را خواهند داشت.

از آن جایی که دریافت این ابلاغیه ها به صورت آنلاین خیلی ساده تر است، مودیان مالیاتی می توانند با ورود به حساب کاربری خود در سامانه مربوطه، دریافت ابلاغیه های آنلاین را فعال سازی کنند. صدور ابلاغیه های مالیاتی به شکل آنلاین از ابتدای شهریور ماه ۱‍۴۰۱ آغاز شده و زمان زیادی از آن نمی گذرد. به همین خاطر، ممکن است برخی کاربران شناخت زیادی در مورد روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و نحوه استفاده از آن نداشته باشند. به همین خاطر، در این مقاله نحوه وارد شدن به سایت مذکور را به صورت کامل برای تان توضیح خواهیم داد. هم چنین به شیوه مشاهده انواع ابلاغیه های مالیاتی از طریق آن می پردازیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. پس در صورتی که شما هم جزو مودیان مالیاتی بوده و تمایل به دریافت ابلاغیه های مربوطه به شکل آنلاین دارید، با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی و روش مشاهده این ابلاغیه ها به دست آورید.

ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی



ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمدی کشور بوده و بخش قابل توجهی از اشخاص حقیقی، حقوقی و کسب و کارها موظف به پرداخت مالیات هستند. در همین راستا، سامانه های متعددی جهت ارائه خدمات آنلاین در این حوزه راه اندازی شده اند که مهم ترین آن ها، سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور است. سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی هم بخشی از این سامانه جامع بوده و مودیان با فعال سازی امکان دریافت ابلاغیه های آنلاین، می توانند اطلاعیه های مربوطه را از این طریق مشاهده کنند. ابلاغیه های مربوط به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیات، تعیین میزان مالیات توسط سازمان، برگ تشخیص مالیات، آرای مراجع حل اختلاف مالیاتی و اجراییه های مالیاتی برخی از مهم ترین ابلاغیه هایی هستند که امکان دریافت آن ها به صورت آنلاین وجود دارد. در نتیجه، آگاهی از روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات و نحوه مشاهده این ابلاغیه ها برای مودیان اهمیت پیدا می کند. در ادامه شیوه ورود به سایت مذکور و فعال سازی ابلاغیه الکترونیک را بیان کرده ایم.

دقت داشته باشید که متقاضیان دریافت ابلاغیه های الکترونیکی باید پس از ورود به حساب کاربری خود در این سامانه، نسبت به فعال سازی آن اقدام نمایند. به عبارت دیگر، تا زمانی که این قابلیت را فعال نکرده باشید، امکان دریافت اطلاعیه های مربوطه را نخواهید داشت. با توجه به این موضوع، در این بخش ابتدا نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی را بیان کرده و سپس به روش فعال سازی آن خواهیم پرداخت. بدین منظور باید یک سری مراحل را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین قدم باید نشانی اینترنتی سایت سازمان امور مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. برای وارد شدن به این سامانه و فعال سازی ابلاغیه های الکترونیکی می توانید هم از گوشی موبایل و هم سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو مواجه نخواهید بود.
  2. ۲پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان مربوط به سایت جامع سازمان امور مالیاتی است. برای وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی ، بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.

    سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  3. ۳در گام بعد به سایت جامع امور مالیاتی وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. به منظور ورود به حساب کاربری خود در سایت ابلاغ الکترونیکی و فعال سازی آن، باید از گوشه بالا و سمت چپ صفحه بر روی شکل آدمک کلیک کنید.

    ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  4. ۴با انتخاب گزینه قبل، پنجره ورودی درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور برای تان نمایش داده می شود. جهت وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، باید اطلاعات خواسته شده در این بخش را به شکل صحیح در جایگاه مربوط به خود قرار دهید. این اطلاعات شامل کد ملی، کد فراگیر و شناسه ملی به ترتیب برای اشخاص حقیقی، اتباع و اشخاص حقوقی به علاوه رمز عبور می باشند. پس بسته به نوع شخصیت خود، اطلاعات لازم را وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود به پنل کاربری»‌ را بزنید. دقت داشته باشید که جهت مراجعه به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد، حقوق و غیره از این طریق، حتما باید در سایت جامع امور مالیاتی ثبت نام کرده باشید. در غیر این صورت، با انتخاب گزینه «ثبت نام»‌ در قسمت بالای صفحه، مراحل نام نویسی تان را انجام داده و سپس اقدام کنید.

    اطلاعات ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  5. ۵اگر اطلاعات کاربری تان را به درستی وارد کرده باشید، رمزی یک بار مصرف بر روی شماره موبایل تان ارسال می شود. این کد را دریافت کرده و در کادر تعیین شده برای آن قرار دهید. سپس گزینه «ورود به سامانه»‌ را بزنید تا به حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات الکترونیکی مالیات وارد شوید. دقت داشته باشید که کد احراز هویت برای ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی تنها ۶ دقیقه اعتبار داشته و بعد از آن باید کد جدیدی دریافت کنید.

    کد احراز هویت سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  6. ۶در صورتی که کد احراز هویت ارسال شده بر روی گوشی موبایل تان را به درستی وارد کرده باشید، به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در بخش سمت راستا صفحه منویی را مشاهده می کنید که شامل گزینه های مختلفی بوده و هر کدام یک سری خدمات را ارائه می دهند. برای مشاهده و بررسی اطلاعیه های مالیاتی موجود در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی ، کافی است از این منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغ الکترونیک»‌ کنید. البته قبل از هر چیز، لازم است این قابلیت را فعال کرده باشید. اگر تا کنون این کار را انجام نداده اید، از بخش پایین صفحه کلید مربوط به عبارت «فعال سازی ابلاغ الکترونیک»‌ را بزنید.

    فعالسازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  7. ۷با کلیک بر روی عبارت فوق، پنجره مربوط به درخواست استفاده از خدمات الکترونیکی ابلاغ به شکل زیر برای تان نمایش داده می شود. در این قسمت یک سری تعهدات برای استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و دریافت ابلاغیه ارائه شده است. این موارد را بررسی کرده و در صورت پذیرش آن ها، تیک مربوط به عبارت «درخواست می نمایم در زمان قرار دادن اوراق مالیاتی در حساب کاربری، ابلاغ اوراق را از طریق پیامک به اینجانب اطلاع رسانی نمایند.»‌ در میانه صفحه و «تایید میکنم که اطلاعات بالا صحیح بوده و از شرایط و ضوابط ابلاغ الکترونیکی مطلع می باشم.»‌ در قسمت انتهایی صفحه را بگذارید. در آخر هم گزینه «تایید اطلاعات و درخواست» را بزنید تا سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات حقوق و عملکرد برای تان فعال شود.

    تایید درخواست فعالسازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

با انجام مراحل فوق، فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیک به صورت نهایی برای تان انجام گرفته و از این پس می توانید اطلاعیه های مالیاتی خود را به شکل آنلاین دریافت نمایید. کافی است به سایت مذکور مراجعه کنید که روش آن را هم به صورت کامل برای تان توضیح دادیم.

بیشتر بخوانید: مالیات نقل و انتقال خودرو

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد

در بخش قبل نحوه ورود به سایت ابلاغ الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور را به صورت کامل بیان کردیم. هم چنین به روش فعال سازی دریافت ابلاغیه از این طریق پرداختیم تا کاربران به سادگی امکان ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و استفاده از آن جهت دریافت اطلاعیه های مالیاتی خود را داشته باشند. توجه داشته باشید که مالیات انواع گوناگونی داشته و در یک دسته بندی کلی به دو گروه مالیات مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شود. مالیات عملکرد یکی از زیر مجموعه های مالیات مستقیم می باشد که بر اساس نحوه عملکرد شرکت ها، بنگاه های اقتصادی، موسسات تجاری و اشخاص دارای درآمد محاسبه می گردد. در واقع، مالیات عملکرد همان مالیات بر درآمد است که مودیان پس از تعیین سود و زیان خود در یک دوره مالی باید به حساب دولت واریز نمایند. سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی امکان مشاهده ابلاغیه های مربوط به این نوع مالیات را که یکی از رایج ترین انواع مالیات می باشد هم فراهم ساخته است.

توجه داشته باشید که سایت ابلاغیه های الکترونیکی مالیات عملکرد همان سامانه جامع ابلاغ الکترونیک مالیاتی است که در بخش قبل نحوه ورود به آن را برای تان توضیح دادیم. پس جهت وارد شدن به این سامانه و فعال سازی ابلاغیه های خود با مشکلی مواجه نخواهید شد. با این حال، برای مشاهده این ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد هم باید یک سری مراحل ساده را طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این موارد عبارتند از:

  1. ۱در اولین گام باید به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شوید. روش انجام این کار را به صورت کامل در بخش قبل توضیح داده ایم. پس جهت این امر با چالشی رو به رو نخواهید شد.
  2. ۲پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانه مذکور، در بخش سمت راست صفحه منوی زیر را مشاهده می کنید که شامل چندین گزینه مختلف است. جهت مشاهده ابلاغیه های الکترونیکی مالیات عملکرد، از قسمت انتهایی منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغیه الکترونیک»‌ کلیک کنید.

    کارتابل ابلاغ الکترونیک مالیاتی

  3. ۳در نهایت به بخش مربوطه در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد وارد شده و لیست ابلاغیه های موجود برای تان نمایش داده خواهد شد. هر گونه ابلاغیه مربوط به مالیات عملکرد هم در این قسمت قابل مشاهده بوده و امکان انجام اقدامات لازم به تبع آن وجود دارد.

    مشاهده ابلاغ های مالیاتی عملکرد

همان طور که مشاهده کردید، در این قسمت نحوه ورود به سایت ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد را برای تان توضیح دادیم. بنابراین اکنون به سادگی می توانید به این سایت وارد شده و ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد را مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: سامانه مالیاتی وکلای دادگستری

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات حقوق

حال که روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید وارد حساب کاربری خود در این سامانه شده و دریافت ابلاغیه های الکترونیکی را برای خود فعال نمایید. امکان دریافت ابلاغیه های مربوط به انواع مالیات از طریق این سامانه وجود دارد. از جمله این موارد می توان به مالیات حقوق اشاره نمود که یکی از رایج ترین انواع مالیات در کشور ما بوده و در دسته مالیات های مستقیم قرار می گیرد. در واقع، می توان این نوع مالیات را در دسته مالیات بر درآمد دانست. با این حال، فقط به اشخاص حقیقی تعلق گرفته و دارای قوانین خاصی است. برای مثال، اشخاص حقیقی تا یک میزان مشخص درآمد در سال معاف از مالیات بوده و به ازای حقوق بیش تر از آن، موظف به پرداخت مالیات می شوند. اطلاعیه های مربوط به این نوع مالیات هم از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی قابل مشاهده است. از این رو در ادامه روش مشاهده و بررسی آن ها را بیان کرده ایم.

جهت دریافت ابلاغیه های مربوط به حقوق کارگران، کارمندان و سایر اشخاص حقوق بگیر در کشور، باید اقداماتی را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم. این اقدامات مورد نیاز به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین گام باید با استفاده از توضیحاتی که در بخش ابتدایی مطلب ارائه دادیم، به حساب کاربری خود در سایت ابلاغ الکترونیک وارد شوید.
  2. ۲بعد از انتقال به حساب کاربری تان در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، منویی را در سمت راست صفحه مشاهده می کنید که خدمات گوناگونی را در اختیارتان قرار می دهد. همانند دریافت ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد، جهت مشاهده ابلاغیه های مربوط به مالیات حقوق هم باید از این منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغ الکترونیک»‌ کلیک نمایید.

    کارتابل ابلاغ الکترونیک مالیاتی

  3. ۳به این ترتیب، به بخش مربوط به ابلاغیه ها در این سامانه وارد شده و امکان مشاهده اطلاعیه های مربوط به مالیات حقوق خود را خواهید داشت. در نتیجه بسته به متن و محتوای این ابلاغیه ها، می توانید اقدامات قانونی لازم را انجام دهید.

    مشاهده ابلاغ الکترونیکی مالیاتی حقوق

در این قسمت ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی حقوق را هم برای تان توضیح دادیم تا جهت مشاهده و بررسی اطلاعیه های موجود در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید.

بیشتر بخوانید: مالیات مهریه

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات اشخاص حقیقی

مالیات یکی از مهم ترین راه های درآمدی کشور به خصوص در سال های اخیر می باشد که به چندین دسته مختلف تقسیم می شود. دسته بندی اصلی مالیات شامل مالیات مستقیم و غیر مستقیم است که هر کدام از آن ها هم زیر مجموعه های خود را دارند. برخی از این موارد اشخاص حقوق، شرکت ها، بنگاه های اقتصای و موارد این چنینی دیگر را شامل شده و برخی دیگر هم مربوط به اشخاص حقیقی هستند. در همین راستا، امکان استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی برای اشخاص حقیقی هم فراهم شده و این اشخاص می توانند با مراجعه به حساب کاربری خود در سایت مذکور، نسبت به مشاهده و بررسی ابلاغیه های مالیاتی اقدام نمایند. برای مثال، مالیات حقوق یکی از رایج ترین نمونه های مالیاتی است که به اشخاص حقیقی تعلق می گیرد. مالیات بر عملکرد یا مالیات بر درآمد هم نوع مهم دیگری از مالیات ها است که امکان مشاهده اطلاعیه های مربوط به آن از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات اشخاص حقیقی وجود دارد.

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اشخاص حقیقی

دقت داشته باشید که سایت ابلاغ الکترونیک مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی یکی بوده و خدمات آن در اکثر موارد یکسان است. از این رو نحوه ورود اشخاص حقیقی به سایت مذکور هم مطابق آن چیزی است که در ابتدای مطلب توضیح دادیم. یعنی باید آدرس اینترنتی سایت جامع امور مالیاتی یعنی tax.gov.ir را سرچ کرده و از این طریق به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شوید. به این ترتیب، آن دسته اشخاص حقیقی که به هر طریق مودی مالیاتی محسوب شده و موظف به پرداخت مالیات هستند، باید در اسرع وقت به این سامانه مراجعه کرده و نسبت به فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیکی شان اقدام نمایند. شیوه فعال سازی ابلاغیه های الکترونیک از طریق این سایت برای اشخاص حقیقی هم مانند ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، مشابه همان چیزی است که در ابتدای مطلب توضیح دادیم. بنابراین مودیان مالیاتی حقیقی جهت مشاهده ابلاغیه ها از این طریق با مشکلی مواجه نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: جدول ضرایب مالیاتی

سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی

تا این جای کار اطلاعات لازم را در رابطه با روش ورود به سایت ابلاغ الکترونیک بیان کرده و نحوه مشاهده این ابلاغیه ها را هم توضیح دادیم. اما موضوع مهمی که در این باره وجود دارد، مربوط به اوراق مالیاتی است. در واقع کاربران می خواهند بدانند که آیا ابلاغیه های مربوط به اوراق مالیاتی آن ها هم از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات قابل دسترسی است یا خیر. در این مورد باید بگوییم که پس از فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیک در این سامانه، امکان مشاهده تمامی ابلاغیه های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت آنلاین فراهم است. از این رو مودیان مالیاتی می توانند ابلاغیه های مربوط به اوراق مالیاتی خود را هم به صورت آنلاین در این سامانه مشاهده نمایند. این موضوع اهمیت سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی و ساده شدن فرایند مربوطه را به خوبی نشان می دهد. از این رو مودیان باید در اسرع وقت نسبت به فعال سازی حساب خود در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی اقدام کنند.

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اوراق

دقت داشته باشید که با وجود امکان دریافت ابلاغ الکترونیک برای تمامی افراد، تا زمانی که گزینه مربوطه را در این سایت فعال نکرده باشید، ابلاغیه های شما هم چنان با روش قدیمی یعنی ابلاغیه کاغذی و فیزیکی ارسال خواهند شد. بنابراین اگر می خواهید روش سنتی دریافت ابلاغیه های مالیاتی را کنار گذاشته و از این قابلیت جدیدی که سازمان امور مالیاتی کشور در اختیارتان داده استفاده کنید، باید به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شده و دریافت ابلاغیه های الکترونیک را فعال کنید. ذکر این نکته هم الزامی است که جهت وارد شدن به سایت مذکور و فعال سازی قابلیت دریافت ابلاغیه های مالیاتی به صورت آنلاین، حتما باید از قبل در سایت جامع امور مالیاتی نام نویسی کرده و اطلاعات کاربری داشته باشید. پس اگر تا کنون در این سامانه ثبت نام نکرده اید، ابتدا باید مراحل لازم را طی کنید تا اطلاعات کاربری دریافت کرده و امکان وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات را داشته باشید.

منبع : سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

مقدمه

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی امکان دریافت ابلاغیه های مختلف در این زمینه را به صورت آنلاین فراهم کرده تا دیگر نیازی به ارسال نمونه های کاغذی وجود نداشته باشد. زیرا در گذشته این ابلاغیه ها به شکل کاغذی برای افراد ارسال شده و به آن ها یا وابستگان شان تحویل داده می شدند. اما در حال حاضر از سامانه جدید در نظر گرفته شده جهت این امر برای ارسال ابلاغیه ها استفاده می شود. در نتیجه، هزینه های ارسال ابلاغیه برای سازمان امور مالیاتی کاهش یافته، سرعت انجام این کار بیش تر شده و مودیان مالیاتی هم در هر مکانی امکان دسترسی به آن ها را دارند. البته دقت داشته باشید که راه اندازی سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات به معنی پایان روش قدیمی یعنی ارسال ابلاغیه های فیزیکی و کاغذی نیست. بلکه هنوز هم در برخی موارد خاص ابلاغیه ها با همان روش سابق برای مودیان ارسال می شوند. بنابراین کاربران با توجه به شرایط خود، امکان استفاده از هر روش برای دریافت ابلاغیه های مالیاتی را خواهند داشت.

از آن جایی که دریافت این ابلاغیه ها به صورت آنلاین خیلی ساده تر است، مودیان مالیاتی می توانند با ورود به حساب کاربری خود در سامانه مربوطه، دریافت ابلاغیه های آنلاین را فعال سازی کنند. صدور ابلاغیه های مالیاتی به شکل آنلاین از ابتدای شهریور ماه ۱‍۴۰۱ آغاز شده و زمان زیادی از آن نمی گذرد. به همین خاطر، ممکن است برخی کاربران شناخت زیادی در مورد روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و نحوه استفاده از آن نداشته باشند. به همین خاطر، در این مقاله نحوه وارد شدن به سایت مذکور را به صورت کامل برای تان توضیح خواهیم داد. هم چنین به شیوه مشاهده انواع ابلاغیه های مالیاتی از طریق آن می پردازیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. پس در صورتی که شما هم جزو مودیان مالیاتی بوده و تمایل به دریافت ابلاغیه های مربوطه به شکل آنلاین دارید، با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی و روش مشاهده این ابلاغیه ها به دست آورید.

ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی



ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمدی کشور بوده و بخش قابل توجهی از اشخاص حقیقی، حقوقی و کسب و کارها موظف به پرداخت مالیات هستند. در همین راستا، سامانه های متعددی جهت ارائه خدمات آنلاین در این حوزه راه اندازی شده اند که مهم ترین آن ها، سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور است. سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی هم بخشی از این سامانه جامع بوده و مودیان با فعال سازی امکان دریافت ابلاغیه های آنلاین، می توانند اطلاعیه های مربوطه را از این طریق مشاهده کنند. ابلاغیه های مربوط به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیات، تعیین میزان مالیات توسط سازمان، برگ تشخیص مالیات، آرای مراجع حل اختلاف مالیاتی و اجراییه های مالیاتی برخی از مهم ترین ابلاغیه هایی هستند که امکان دریافت آن ها به صورت آنلاین وجود دارد. در نتیجه، آگاهی از روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات و نحوه مشاهده این ابلاغیه ها برای مودیان اهمیت پیدا می کند. در ادامه شیوه ورود به سایت مذکور و فعال سازی ابلاغیه الکترونیک را بیان کرده ایم.

دقت داشته باشید که متقاضیان دریافت ابلاغیه های الکترونیکی باید پس از ورود به حساب کاربری خود در این سامانه، نسبت به فعال سازی آن اقدام نمایند. به عبارت دیگر، تا زمانی که این قابلیت را فعال نکرده باشید، امکان دریافت اطلاعیه های مربوطه را نخواهید داشت. با توجه به این موضوع، در این بخش ابتدا نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی را بیان کرده و سپس به روش فعال سازی آن خواهیم پرداخت. بدین منظور باید یک سری مراحل را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین قدم باید نشانی اینترنتی سایت سازمان امور مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. برای وارد شدن به این سامانه و فعال سازی ابلاغیه های الکترونیکی می توانید هم از گوشی موبایل و هم سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو مواجه نخواهید بود.
  2. ۲پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان مربوط به سایت جامع سازمان امور مالیاتی است. برای وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی ، بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.

    سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  3. ۳در گام بعد به سایت جامع امور مالیاتی وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. به منظور ورود به حساب کاربری خود در سایت ابلاغ الکترونیکی و فعال سازی آن، باید از گوشه بالا و سمت چپ صفحه بر روی شکل آدمک کلیک کنید.

    ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  4. ۴با انتخاب گزینه قبل، پنجره ورودی درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور برای تان نمایش داده می شود. جهت وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، باید اطلاعات خواسته شده در این بخش را به شکل صحیح در جایگاه مربوط به خود قرار دهید. این اطلاعات شامل کد ملی، کد فراگیر و شناسه ملی به ترتیب برای اشخاص حقیقی، اتباع و اشخاص حقوقی به علاوه رمز عبور می باشند. پس بسته به نوع شخصیت خود، اطلاعات لازم را وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود به پنل کاربری»‌ را بزنید. دقت داشته باشید که جهت مراجعه به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد، حقوق و غیره از این طریق، حتما باید در سایت جامع امور مالیاتی ثبت نام کرده باشید. در غیر این صورت، با انتخاب گزینه «ثبت نام»‌ در قسمت بالای صفحه، مراحل نام نویسی تان را انجام داده و سپس اقدام کنید.

    اطلاعات ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  5. ۵اگر اطلاعات کاربری تان را به درستی وارد کرده باشید، رمزی یک بار مصرف بر روی شماره موبایل تان ارسال می شود. این کد را دریافت کرده و در کادر تعیین شده برای آن قرار دهید. سپس گزینه «ورود به سامانه»‌ را بزنید تا به حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات الکترونیکی مالیات وارد شوید. دقت داشته باشید که کد احراز هویت برای ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی تنها ۶ دقیقه اعتبار داشته و بعد از آن باید کد جدیدی دریافت کنید.

    کد احراز هویت سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  6. ۶در صورتی که کد احراز هویت ارسال شده بر روی گوشی موبایل تان را به درستی وارد کرده باشید، به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در بخش سمت راستا صفحه منویی را مشاهده می کنید که شامل گزینه های مختلفی بوده و هر کدام یک سری خدمات را ارائه می دهند. برای مشاهده و بررسی اطلاعیه های مالیاتی موجود در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی ، کافی است از این منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغ الکترونیک»‌ کنید. البته قبل از هر چیز، لازم است این قابلیت را فعال کرده باشید. اگر تا کنون این کار را انجام نداده اید، از بخش پایین صفحه کلید مربوط به عبارت «فعال سازی ابلاغ الکترونیک»‌ را بزنید.

    فعالسازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

  7. ۷با کلیک بر روی عبارت فوق، پنجره مربوط به درخواست استفاده از خدمات الکترونیکی ابلاغ به شکل زیر برای تان نمایش داده می شود. در این قسمت یک سری تعهدات برای استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و دریافت ابلاغیه ارائه شده است. این موارد را بررسی کرده و در صورت پذیرش آن ها، تیک مربوط به عبارت «درخواست می نمایم در زمان قرار دادن اوراق مالیاتی در حساب کاربری، ابلاغ اوراق را از طریق پیامک به اینجانب اطلاع رسانی نمایند.»‌ در میانه صفحه و «تایید میکنم که اطلاعات بالا صحیح بوده و از شرایط و ضوابط ابلاغ الکترونیکی مطلع می باشم.»‌ در قسمت انتهایی صفحه را بگذارید. در آخر هم گزینه «تایید اطلاعات و درخواست» را بزنید تا سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات حقوق و عملکرد برای تان فعال شود.

    تایید درخواست فعالسازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

با انجام مراحل فوق، فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیک به صورت نهایی برای تان انجام گرفته و از این پس می توانید اطلاعیه های مالیاتی خود را به شکل آنلاین دریافت نمایید. کافی است به سایت مذکور مراجعه کنید که روش آن را هم به صورت کامل برای تان توضیح دادیم.

بیشتر بخوانید: مالیات نقل و انتقال خودرو

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد

در بخش قبل نحوه ورود به سایت ابلاغ الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور را به صورت کامل بیان کردیم. هم چنین به روش فعال سازی دریافت ابلاغیه از این طریق پرداختیم تا کاربران به سادگی امکان ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی و استفاده از آن جهت دریافت اطلاعیه های مالیاتی خود را داشته باشند. توجه داشته باشید که مالیات انواع گوناگونی داشته و در یک دسته بندی کلی به دو گروه مالیات مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شود. مالیات عملکرد یکی از زیر مجموعه های مالیات مستقیم می باشد که بر اساس نحوه عملکرد شرکت ها، بنگاه های اقتصادی، موسسات تجاری و اشخاص دارای درآمد محاسبه می گردد. در واقع، مالیات عملکرد همان مالیات بر درآمد است که مودیان پس از تعیین سود و زیان خود در یک دوره مالی باید به حساب دولت واریز نمایند. سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی امکان مشاهده ابلاغیه های مربوط به این نوع مالیات را که یکی از رایج ترین انواع مالیات می باشد هم فراهم ساخته است.

توجه داشته باشید که سایت ابلاغیه های الکترونیکی مالیات عملکرد همان سامانه جامع ابلاغ الکترونیک مالیاتی است که در بخش قبل نحوه ورود به آن را برای تان توضیح دادیم. پس جهت وارد شدن به این سامانه و فعال سازی ابلاغیه های خود با مشکلی مواجه نخواهید شد. با این حال، برای مشاهده این ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد هم باید یک سری مراحل ساده را طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این موارد عبارتند از:

  1. ۱در اولین گام باید به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شوید. روش انجام این کار را به صورت کامل در بخش قبل توضیح داده ایم. پس جهت این امر با چالشی رو به رو نخواهید شد.
  2. ۲پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانه مذکور، در بخش سمت راست صفحه منوی زیر را مشاهده می کنید که شامل چندین گزینه مختلف است. جهت مشاهده ابلاغیه های الکترونیکی مالیات عملکرد، از قسمت انتهایی منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغیه الکترونیک»‌ کلیک کنید.

    کارتابل ابلاغ الکترونیک مالیاتی

  3. ۳در نهایت به بخش مربوطه در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد وارد شده و لیست ابلاغیه های موجود برای تان نمایش داده خواهد شد. هر گونه ابلاغیه مربوط به مالیات عملکرد هم در این قسمت قابل مشاهده بوده و امکان انجام اقدامات لازم به تبع آن وجود دارد.

    مشاهده ابلاغ های مالیاتی عملکرد

همان طور که مشاهده کردید، در این قسمت نحوه ورود به سایت ابلاغ الکترونیکی مالیات عملکرد را برای تان توضیح دادیم. بنابراین اکنون به سادگی می توانید به این سایت وارد شده و ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد را مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: سامانه مالیاتی وکلای دادگستری

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات حقوق

حال که روش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید وارد حساب کاربری خود در این سامانه شده و دریافت ابلاغیه های الکترونیکی را برای خود فعال نمایید. امکان دریافت ابلاغیه های مربوط به انواع مالیات از طریق این سامانه وجود دارد. از جمله این موارد می توان به مالیات حقوق اشاره نمود که یکی از رایج ترین انواع مالیات در کشور ما بوده و در دسته مالیات های مستقیم قرار می گیرد. در واقع، می توان این نوع مالیات را در دسته مالیات بر درآمد دانست. با این حال، فقط به اشخاص حقیقی تعلق گرفته و دارای قوانین خاصی است. برای مثال، اشخاص حقیقی تا یک میزان مشخص درآمد در سال معاف از مالیات بوده و به ازای حقوق بیش تر از آن، موظف به پرداخت مالیات می شوند. اطلاعیه های مربوط به این نوع مالیات هم از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی قابل مشاهده است. از این رو در ادامه روش مشاهده و بررسی آن ها را بیان کرده ایم.

جهت دریافت ابلاغیه های مربوط به حقوق کارگران، کارمندان و سایر اشخاص حقوق بگیر در کشور، باید اقداماتی را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم. این اقدامات مورد نیاز به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین گام باید با استفاده از توضیحاتی که در بخش ابتدایی مطلب ارائه دادیم، به حساب کاربری خود در سایت ابلاغ الکترونیک وارد شوید.
  2. ۲بعد از انتقال به حساب کاربری تان در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، منویی را در سمت راست صفحه مشاهده می کنید که خدمات گوناگونی را در اختیارتان قرار می دهد. همانند دریافت ابلاغیه های مربوط به مالیات عملکرد، جهت مشاهده ابلاغیه های مربوط به مالیات حقوق هم باید از این منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغ الکترونیک»‌ کلیک نمایید.

    کارتابل ابلاغ الکترونیک مالیاتی

  3. ۳به این ترتیب، به بخش مربوط به ابلاغیه ها در این سامانه وارد شده و امکان مشاهده اطلاعیه های مربوط به مالیات حقوق خود را خواهید داشت. در نتیجه بسته به متن و محتوای این ابلاغیه ها، می توانید اقدامات قانونی لازم را انجام دهید.

    مشاهده ابلاغ الکترونیکی مالیاتی حقوق

در این قسمت ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی حقوق را هم برای تان توضیح دادیم تا جهت مشاهده و بررسی اطلاعیه های موجود در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید.

بیشتر بخوانید: مالیات مهریه

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات اشخاص حقیقی

مالیات یکی از مهم ترین راه های درآمدی کشور به خصوص در سال های اخیر می باشد که به چندین دسته مختلف تقسیم می شود. دسته بندی اصلی مالیات شامل مالیات مستقیم و غیر مستقیم است که هر کدام از آن ها هم زیر مجموعه های خود را دارند. برخی از این موارد اشخاص حقوق، شرکت ها، بنگاه های اقتصای و موارد این چنینی دیگر را شامل شده و برخی دیگر هم مربوط به اشخاص حقیقی هستند. در همین راستا، امکان استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی برای اشخاص حقیقی هم فراهم شده و این اشخاص می توانند با مراجعه به حساب کاربری خود در سایت مذکور، نسبت به مشاهده و بررسی ابلاغیه های مالیاتی اقدام نمایند. برای مثال، مالیات حقوق یکی از رایج ترین نمونه های مالیاتی است که به اشخاص حقیقی تعلق می گیرد. مالیات بر عملکرد یا مالیات بر درآمد هم نوع مهم دیگری از مالیات ها است که امکان مشاهده اطلاعیه های مربوط به آن از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات اشخاص حقیقی وجود دارد.

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اشخاص حقیقی

دقت داشته باشید که سایت ابلاغ الکترونیک مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی یکی بوده و خدمات آن در اکثر موارد یکسان است. از این رو نحوه ورود اشخاص حقیقی به سایت مذکور هم مطابق آن چیزی است که در ابتدای مطلب توضیح دادیم. یعنی باید آدرس اینترنتی سایت جامع امور مالیاتی یعنی tax.gov.ir را سرچ کرده و از این طریق به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شوید. به این ترتیب، آن دسته اشخاص حقیقی که به هر طریق مودی مالیاتی محسوب شده و موظف به پرداخت مالیات هستند، باید در اسرع وقت به این سامانه مراجعه کرده و نسبت به فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیکی شان اقدام نمایند. شیوه فعال سازی ابلاغیه های الکترونیک از طریق این سایت برای اشخاص حقیقی هم مانند ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی ، مشابه همان چیزی است که در ابتدای مطلب توضیح دادیم. بنابراین مودیان مالیاتی حقیقی جهت مشاهده ابلاغیه ها از این طریق با مشکلی مواجه نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: جدول ضرایب مالیاتی

سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی

تا این جای کار اطلاعات لازم را در رابطه با روش ورود به سایت ابلاغ الکترونیک بیان کرده و نحوه مشاهده این ابلاغیه ها را هم توضیح دادیم. اما موضوع مهمی که در این باره وجود دارد، مربوط به اوراق مالیاتی است. در واقع کاربران می خواهند بدانند که آیا ابلاغیه های مربوط به اوراق مالیاتی آن ها هم از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات قابل دسترسی است یا خیر. در این مورد باید بگوییم که پس از فعال سازی دریافت ابلاغیه های الکترونیک در این سامانه، امکان مشاهده تمامی ابلاغیه های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت آنلاین فراهم است. از این رو مودیان مالیاتی می توانند ابلاغیه های مربوط به اوراق مالیاتی خود را هم به صورت آنلاین در این سامانه مشاهده نمایند. این موضوع اهمیت سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی و ساده شدن فرایند مربوطه را به خوبی نشان می دهد. از این رو مودیان باید در اسرع وقت نسبت به فعال سازی حساب خود در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیاتی اقدام کنند.

سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اوراق

دقت داشته باشید که با وجود امکان دریافت ابلاغ الکترونیک برای تمامی افراد، تا زمانی که گزینه مربوطه را در این سایت فعال نکرده باشید، ابلاغیه های شما هم چنان با روش قدیمی یعنی ابلاغیه کاغذی و فیزیکی ارسال خواهند شد. بنابراین اگر می خواهید روش سنتی دریافت ابلاغیه های مالیاتی را کنار گذاشته و از این قابلیت جدیدی که سازمان امور مالیاتی کشور در اختیارتان داده استفاده کنید، باید به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شده و دریافت ابلاغیه های الکترونیک را فعال کنید. ذکر این نکته هم الزامی است که جهت وارد شدن به سایت مذکور و فعال سازی قابلیت دریافت ابلاغیه های مالیاتی به صورت آنلاین، حتما باید از قبل در سایت جامع امور مالیاتی نام نویسی کرده و اطلاعات کاربری داشته باشید. پس اگر تا کنون در این سامانه ثبت نام نکرده اید، ابتدا باید مراحل لازم را طی کنید تا اطلاعات کاربری دریافت کرده و امکان وارد شدن به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیات را داشته باشید.

منبع : سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : -1

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 1184
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 168
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 3
  • بازدید ماه : 4759
  • بازدید سال : 16114
  • بازدید کلی : 81015
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه