loading...

وبلاگ سایت همراه مشاور

بازدید : 10
يکشنبه 29 آبان 1401 زمان : 16:46

مقدمه

دریافت شناسه ملی از طریق سامانه در نظر گرفته شده برای آن و به صورت کاملا اینترنتی امکان پذیر است؛ یعنی برای گرفتن این کد نیازی به مراجعات حضوری متعدد و صرف زمان زیادی نخواهید داشت. با توجه به این که اشخاص حقوقی هم در جامعه حضور داشته، با سایر افراد ارتباط برقرار کرده، خدمات ارائه می دهند و خدمات می گیرند، لازم است مانند اشخاص حقیقی یک کد شناسایی داشته باشند. در همین راستا، برای آن ها کدی منحصر به فرد با عنوان شناسه ملی تعریف شده است. در وهله اوله، خود اشخاص حقوقی برای دریافت بسیاری از خدمات به این کد نیاز دارند. در مرحله بعد هم سایر افراد جامعه با استفاده از آن، می توانند اعتبار شرکت ها و موسسات را بررسی نمایند؛ بنابراین، ثبت نام شناسه ملی یکی از مهم ترین اقداماتی است که اشخاص حقوقی باید در اسرع وقت انجام دهند تا این کد هر چه زودتر برای شان صادر گردیده و امکان استفاده از آن جهت دریافت خدمات گوناگون را داشته باشند.

البته ذکر این نکته هم الزامی است که شرکت ها و موسسات حقوقی برای گرفتن شناسه ملی، ابتدا باید به صورت رسمی ثبت شده باشند. به عبارت دیگر، دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی تا قبل از این که ثبت نشده باشند، امکان پذیر نیست؛ پس اگر قصد راه اندازی شرکت یا موسسه ای را دارید، بلافاصله پس از این که فرایند ثبت را انجام دادید، باید اقدامات لازم ر جهت گرفتن شناسه ملی انجام دهید. با توجه به اهمیت بالای این شناسه برای شرکت ها و موسسات حقوقی، در این مقاله نحوه انجام این کار را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم؛ در نتیجه، به سادگی می توانید جهت دریافت شناسه ملی اقدام نموده و مراحل لازم را طی کنید. همان گونه که اشاره کردیم، این فرایند به صورت کاملا اینترنتی و از طریق سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری انجام می گیرد؛ پس جهت این امر نیازی به مراجعات حضوری و اتلاف زمان و انرژی تان وجود نخواهد داشت.



دریافت شناسه ملی اشخاص حقوقی

شناسه ملی برای شرکت ها و موسسات حقوقی دقیقا مشابه با کد ملی برای اشخاص حقیقی است. همان طور که اگر این افراد کد ملی نداشته باشند، امکان دریافت بسیاری از خدمات و انجام برخی فعالیت ها را نخواهند داشت، اشخاص حقوقی هم بدون شناسه ملی از انجام بسیاری از فعالیت ها منع خواهند شد؛ از این رو ثبت نام شناسه ملی یکی از اولین اقداماتی است که موسسان شرکت های مختلف باید به فکر انجام آن باشند. البته این کار حتما باید بعد از ثبت رسمی شرکت انجام گیرد و تا زمانی که شرکت یا موسسه شما ثبت نشده باشد، درخواست تان برای گرفتن شناسه ملی مورد بررسی واقع نخواهد شد؛‌ بنابراین اگر تا کنون شرکت خود را ثبت نکرده اید، ابتدا با مراجعه به سایت ثبت شرکت ها این فرایند را تکمیل نمایید. در این قسمت روش دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی را به صورت مفصل برای تان توضیح داده ایم تا پس از ثبت شرکت، به سادگی امکان انجام این کار را داشته باشید.

جهت ارائه درخواست برای گرفتن شناسه ملی، باید به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مراجعه نموده و اقدامات لازم را از این طریق انجام دهید. در ادامه، مراحل لازم برای دریافت شناسه ملی از طریق این سامانه را به صورت کامل برای تان آورده ایم. این مراحل به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین گام باید نشانی اینترنتی این شرکت یعنی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. به منظور دریافت شناسه ملی از طریق این سامانه، هم می توانید از سیستم های کامپیوتری و هم گوشی موبایل استفاده کنید. با وجود این، به دلیل حساسیت فرایند، ترجیحا از رایانه یا لپ تاپ استفاده کرده تا در حین عملیات با مشکل مواجه نشوید.
  2. ۲به هر حال بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج گوگل با عنوان « sherkat.ssaa.ir ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» را انتخاب کرده و کلیک نمایید. این سامانه مربوط به ثبت نام شناسه ملی شرکت ها و موسسات حقوقی ا ست.

    سایت سازمان ثبت برای دریافت شناسه ملی

  3. ۳با انتخاب گزینه قبل، وارد صفحه اصلی این سامانه شده و منویی را در قسمت بالای آن مشاهده می کنید. در این قسمت چندین گزینه مختلف وجود دارد که هر کدام یک سری خدمات را به شما ارائه می دهند. برای گرفتن شناسه ملی، باید از طریق همان گزینه اول یعنی «تاسیس شخصیت حقوقی» اقدام کنید. تیک مربوط به عبارت «پذیرش درخواست تأسیس شخصیت حقوقی» را قرار دهید تا کادر مربوط به انتخاب نوع شخصیت حقوقی برای تان نمایش داده شود. جهت دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی ، در اولین گام باید نوع شخصیت را تعیین کنید. پس نوع شخصیت شرکت خود را در میان گزینه های موجود انتخاب نموده و بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.

    تاسیس شخصیت حقوقی برای ثبت نام شناسه ملی

  4. ۴در این قسمت برای نمونه، نوع شخصیت را «شرکت با مسئولیت محدود» انتخاب کرده ایم. دقت داشته باشید که با توجه به نوع شخصیتی که انتخاب می کنید، مراحل بعدی جهت دریافت شناسه ملی می توانند متفاوت باشند. در این بخش، اولین مرحله مربوط به اطلاعات عمومی شرکت است. به این ترتیب که باید اطلاعاتی نظیر استان و شهرستان محل فعالیت شرکت ثبتی، مدت فعالیت شرکت، شروع سال مالی، وضعیت شعبه، خوشه و گروه، شماره تلفن و کد پستی را وارد کنید؛ پس از این که همه موارد را تکمیل کردید، کد امنیتی موجود در پایین صفحه را هم تایید نموده و گزینه «گام بعدی» را بزنید.

    تعیین نوع شرکت برای دریافت شناسه ملی

  5. ۵مرحله بعدی درخواست تاسیس شخص حقوقی و ثبت نام شناسه ملی مربوط به اطلاعات متقاضی است. در این قسمت هم باید مواردی نظیر تابعیت، کد ملی، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و شماره همراه متقاضی وارد شوند؛ هم چنین باید این اطلاعات به همراه سمت برای امضاء کننده دفتر قانونی هم تکمیل شوند. بعد از این که تمامی اطلاعات وارد شد، بر روی گزینه «گام بعدی»‌ کلیک کنید.

    اطلاعات هویتی جهت دریافت شناسه ملی

  6. ۶اکنون نوبت به مشخص نمودن نام های درخواستی شرکت می شود. در این قسمت باید اولویت نام را انتخاب کرده و پس از تعیین نام و ارائه توضیحات، گزینه «ثبت» را بزنید. به همین شکل، تک تک نام های پیشنهادی خود را به ترتیب اولویت وارد کرده و ثبت کنید. در آخر هم از گوشه پایین صفحه گزینه «گام بعدی» را بزنید.

    ثبت اطلاعات دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی

  7. ۷مرحله بعدی ثبت و دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی مربوط به موضوع فعالیت است. در این بخش هم باید گروه فعالیت و زیر گروه فعالیت را مشخص نموده و شرح فعالیت را هم وارد کنید. بعد از تعیین موضوع فعالیت، بر روی گزینه «گام بعدی» کلیک نموده و وارد مرحله بعد شوید.

    تعیین نوع فعالیت شرکت برای دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی

  8. ۸حال باید وضعیت سرمایه شرکت خود را هم مشخص کنید. اطلاعات مورد نیاز در این بخش هم مربوط به نوع سرمایه، سرمایه نقدی به ریال و کل سرمایه به ریال می شوند. پس از این که اطلاعات مربوط به سرمایه هم تایید شد، جهت طی کردن ادامه مراحل ثبت شرکت و دریافت شناسه ملی بر روی گزینه «گام بعدی» کلیک کنید.

    تعیین سرمایه شرکت برای دریافت شناسه ملی

  9. ۹مرحله بعدی که بسیار مهم است، مربوط به وارد کردن اطلاعات اشخاص و مدیران شرکت می باشد. در این قسمت ابتدا باید تعداد اعضای هیئت مدیره، تاریخ و ساعت جلسه هیئت موسسین را مشخص کنید. سپس باید مشخصات اشخاص و سمت در هیئت مدیره هم به صورت کامل وارد شوند. در آخر هم شرح دارندگان امضاء را وارد کنید و گزینه «گام بعدی»‌ را بزنید.
  10. ۱۰به همین شکل، باید سایر مراحل موجود برای تاسیس شخصیت حقوقی و ثبت نام شناسه ملی اعم از وضعیت شعب، روزنامه کثیر الانتشار، اساس نامه و غیره را تکمیل نمایید. بعد از این که تمامی مراحل را به صورت صحیح انجام دهید، یک رسید با عنوان «رسید پذیرش تاسیس اینترنتی» برای تان نمایش داده می شود. اکنون باید این رسید را به همراه فرم تکمیل شده درخواست شناسه ملی، با استفاده از پست سفارشی به مرجع ثبت شرکت ها ارسال کنید. آدرس دقیق مرجع ثبت شرکت ها به همراه مهلت زمانی ارسال اطلاعات که معمولا سه روز تقویمی است، در همین رسیدی که پس از ثبت درخواست دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی ارائه می شود، برای تان ذکر شده اند.

با طی کردن مراحل بالا، درخواست شما برای ایجاد شخصیت حقوقی و اخذ شناسه با موفقیت ارائه می شود. به این ترتیب، کارشناسان مربوطه وضعیت شما را بررسی کرده و در صورتی که مورد تایید قرار گیرد، شناسه ملی برای شرکت یا موسسه تان صادر خواهد شد. به این ترتیب، این شناسه هم به همراه سایر اطلاعات، در مرحله بعد یعنی آگهی در روزنامه کثیرالانتشار منتشر خواهد شد. در ادامه، توضیحات لازم را در رابطه با فرم دریافت شناسه ملی هم ارائه خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: جدول ضرایب مالیاتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ثبت نام شناسه ملی شرکت

در بخش قبل روند ثبت شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی جدید از طریق سایت مربوطه را به صورت کامل توضیح دادیم. حال شاید برای بعضی متقاضیان هنوز ابهام باشید که این فرایند چه ربطی به گرفتن شناسه ملی دارد؛ هم چنین، روش ثبت نام شناسه ملی به چه صورت است. در این رابطه باید بگوییم، اولا ثبت شرکت برای اخذ شناسه ملی الزامی است؛ یعنی تا زمانی که شرکت یا موسسه حقوقی خود را در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ثبت نکرده باشید، امکان دریافت این شناسه برای تان وجود ندارد؛ پس مراحل فوق به شما کمک می کنند از ابتدا وارد این سامانه شده و درخواست ثبت شرکت خود و ایجاد شخصیت حقوقی جدید را ارائه دهید. به این ترتیب، بعد از ثبت شرکت می توانید در مراحل بعد نسبت به دریافت شناسه ملی شرکت یا اشخاص حقوقی اقدام کنید. کافی است اطلاعات و مدارکی که در آخرین مرحله ثبت و ارائه رسید برای تان نمایش داده می شود را به آدرس مربوطه ارسال نمایید.

بعد از این که فرایند ایجاد شخصیت حقوقی و ثبت شرکت را در سامانه مذکور انجام داده و اطلاعات را هم فرستادید، فقط برای دریافت مدارک و پیش نویش آگهی به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. با انجام اقدمات لازم در این مرحله، آگهی ثبت شرکت یا موسسه شما در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر خواهد شد. دریافت شناسه ملی هم از طریق همین روزنامه خواهد بود. به عبارت دیگر، زمانی که تمامی مراحل ثبت شرکت شما تایید شده و آگهی ثبت آن در روزنامه منتشر می شود، شناسه ملی شرکت هم در کنار سایر اطلاعات و مدارک مرتبط در این روزنامه قرار می گیرد؛ پس برای اولین بار می توانید شناسه ملی خود را در روزنامه ای که آگهی ثبت شرکت تان را منتشر کرده است، مشاهده کنید. به این ترتیب، فرایند ثبت نام شناسه ملی هم تا حد زیادی با فرایند ثبت آنلاین شرکت و موسسه حقوقی مشترک است و تنها در مراحل پایانی باید به صورت حضوری به اداره ثبت مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: استعلام پرونده مالیاتی

دریافت شناسه ملی مسجد

بر اساس آیین نامه «اختصاص شناسه ملی به كلیه اشخاص حقوقی ایرانی» هیئت وزیران در فروردین ماه سال ۱۳۸۸، تمامی اشخاص حقوقی اعم از دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و عمومی موظف به دریافت شناسه ملی شده اند. با اجرایی شدن آیین نامه فوق، دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی برای انجام هر گونه معامله و دریافت یا ارائه خدمات، الزامی است. نکته قابل توجه در این رابطه، حضور مساجد در میان اشخاص حقوقی است؛ بنابراین این نهادها که عموما به صورت مردمی مدیریت می شوند هم برای ارتباط با سایر بخش ها، دریافت خدمات و غیره، باید نسبت به دریافت شناسه ملی اقدام نمایند. با توجه به آیین نامه مذکور، هر یک از نهادها برای دریافت شناسه ملی باید به نمایندگان خود مراجعه کنند. از این رو دریافت شناسه ملی برای مساجد در کنار موقوفات و بقاع متبرکه، از طریق سازمان اوقاف و امور خیریه امکان پذیر می باشد؛ پس مساجد باید با مراجعه به این سازمان ها در شهرستان خود، شناسه ملی شان را دریافت کنند.

دریافت شناسه ملی برای مساجد

بیشتر بخوانید: مالیات مهریه

دریافت شناسه ملی افراد حقیقی

شناسه ملی یک کد ۱۱ رقمی است که تنها برای اشخاص حقوقی اعم از شرکت ها، ادارات، موسسات حقوقی و موارد این چنینی دیگر صادر می شود؛ پس امکان استفاده از این شناسه برای افراد حقیقی وجود ندارد. در واقع، آن دسته از اشخاص حقیقی که به صورت فردی اقدام به انجام تجارت یا مبادلات این چنینی می کنند، نیاز به ثبت نام شناسه ملی نداشته و به جای آن باید پروانه کسب یا سایر مجوزهای لازم برای فعالیت شان را دریافت کنند. این افراد تنها زمانی به دریافت این شناسه احتیاج پیدا می کنند که قصد راه اندازی یک شرکت را داشته باشند. توجه داشته باشید که شناسه ملی برای شرکت ها و اشخاص حقوقی، به مثابه کد ملی برای اشخاص حقیقی است؛ چرا که این افراد می توانند با کد ملی ۱۰ رقمی خود فرایند احراز هویت و دریافت خدمات گوناگون را انجام داده و نیازی به دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی نخواهند داشت. مگر این که بخواهند شرکت یا موسسه حقوقی راه اندازی نمایند.

بیشتر بخوانید: tax.gov.ir

فرم درخواست شناسه ملی

با توجه به توضیحاتی که تا این جای کار ارائه دادیم، شناخت مناسبی از روش گرفتن شناسه ملی به دست آورده و به سادگی می توانید این کد مهم اقتصادی را دریافت کنید. با این حال، سوال دیگری که در این رابطه وجود دارد، این است که فرم درخواست شناسه ملی چیست و چگونه باید آن را به دست آوریم. در این رابطه باید بگوییم که فرم دریافت شناسه ملی همان فرمی است که جهت ثبت شرکت ها در سامانه مربوطه باید تکمیل کنید. در واقع، مهم ترین اطلاعات جهت این شناسه، در این بخش وارد می شوند. علاوه بر آن، در هنگام مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها هم باید فرم هایی که در اختیارتان قرار داده می شوند را تکمیل نمایید تا آگهی ثبت شما در روزنامه های کثیرالانتشار منتشر گردد. به عبارت دیگر، فرم مخصوص و ویژه ای برای ثبت نام شناسه ملی وجود نداشته و تمام فرم های لازم برای ثبت شرکت و انتشار آگهی آن در روزنامه برای این فرایند هم اهمیت دارند.

بیشتر بخوانید: سامانه مودیان

دریافت شناسه ملی از کد اقتصادی

در گذشته شناسه ملی شرکت ها با کد اقتصادی آن ها تفاوت داشت. شناسه ملی یک کد ۱۱ رقمی بود که توسط اداره ثبت شرکت ها صادر می شد. کد اقتصادی هم یک شماره ۱۲ رقمی بود که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر می گردید. با این حال، طی بخش نامه ای که در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۲۳ منتشر شد، شناسه ملی شرکت ها و اشخاص حقوقی جایگزین کد اقتصادی آن ها گردید. به عبارت دیگر، اکنون فرایند دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی با فرایند دریافت کد اقتصادی مشابه است. یعنی کد اقتصادی همان شناسه ملی شرکت ها بوده و با داشتن یکی، دیگری را هم خواهید دانست. البته توجه داشته باشید که علی رقم یکی شدن کد اقتصادی و شناسه ملی برای شرکت ها، هنوز هم نقش آن ها تفاوت داشته و هر کدام برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به هر حال، چیزی که اهمیت دارد، دریافت شناسه ملی به سادگی و با کد اقتصادی به دلیل یکسان بودن آن ها است.

منبع : دریافت شناسه ملی

مقدمه

دریافت شناسه ملی از طریق سامانه در نظر گرفته شده برای آن و به صورت کاملا اینترنتی امکان پذیر است؛ یعنی برای گرفتن این کد نیازی به مراجعات حضوری متعدد و صرف زمان زیادی نخواهید داشت. با توجه به این که اشخاص حقوقی هم در جامعه حضور داشته، با سایر افراد ارتباط برقرار کرده، خدمات ارائه می دهند و خدمات می گیرند، لازم است مانند اشخاص حقیقی یک کد شناسایی داشته باشند. در همین راستا، برای آن ها کدی منحصر به فرد با عنوان شناسه ملی تعریف شده است. در وهله اوله، خود اشخاص حقوقی برای دریافت بسیاری از خدمات به این کد نیاز دارند. در مرحله بعد هم سایر افراد جامعه با استفاده از آن، می توانند اعتبار شرکت ها و موسسات را بررسی نمایند؛ بنابراین، ثبت نام شناسه ملی یکی از مهم ترین اقداماتی است که اشخاص حقوقی باید در اسرع وقت انجام دهند تا این کد هر چه زودتر برای شان صادر گردیده و امکان استفاده از آن جهت دریافت خدمات گوناگون را داشته باشند.

البته ذکر این نکته هم الزامی است که شرکت ها و موسسات حقوقی برای گرفتن شناسه ملی، ابتدا باید به صورت رسمی ثبت شده باشند. به عبارت دیگر، دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی تا قبل از این که ثبت نشده باشند، امکان پذیر نیست؛ پس اگر قصد راه اندازی شرکت یا موسسه ای را دارید، بلافاصله پس از این که فرایند ثبت را انجام دادید، باید اقدامات لازم ر جهت گرفتن شناسه ملی انجام دهید. با توجه به اهمیت بالای این شناسه برای شرکت ها و موسسات حقوقی، در این مقاله نحوه انجام این کار را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم؛ در نتیجه، به سادگی می توانید جهت دریافت شناسه ملی اقدام نموده و مراحل لازم را طی کنید. همان گونه که اشاره کردیم، این فرایند به صورت کاملا اینترنتی و از طریق سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری انجام می گیرد؛ پس جهت این امر نیازی به مراجعات حضوری و اتلاف زمان و انرژی تان وجود نخواهد داشت.



دریافت شناسه ملی اشخاص حقوقی

شناسه ملی برای شرکت ها و موسسات حقوقی دقیقا مشابه با کد ملی برای اشخاص حقیقی است. همان طور که اگر این افراد کد ملی نداشته باشند، امکان دریافت بسیاری از خدمات و انجام برخی فعالیت ها را نخواهند داشت، اشخاص حقوقی هم بدون شناسه ملی از انجام بسیاری از فعالیت ها منع خواهند شد؛ از این رو ثبت نام شناسه ملی یکی از اولین اقداماتی است که موسسان شرکت های مختلف باید به فکر انجام آن باشند. البته این کار حتما باید بعد از ثبت رسمی شرکت انجام گیرد و تا زمانی که شرکت یا موسسه شما ثبت نشده باشد، درخواست تان برای گرفتن شناسه ملی مورد بررسی واقع نخواهد شد؛‌ بنابراین اگر تا کنون شرکت خود را ثبت نکرده اید، ابتدا با مراجعه به سایت ثبت شرکت ها این فرایند را تکمیل نمایید. در این قسمت روش دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی را به صورت مفصل برای تان توضیح داده ایم تا پس از ثبت شرکت، به سادگی امکان انجام این کار را داشته باشید.

جهت ارائه درخواست برای گرفتن شناسه ملی، باید به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مراجعه نموده و اقدامات لازم را از این طریق انجام دهید. در ادامه، مراحل لازم برای دریافت شناسه ملی از طریق این سامانه را به صورت کامل برای تان آورده ایم. این مراحل به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین گام باید نشانی اینترنتی این شرکت یعنی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. به منظور دریافت شناسه ملی از طریق این سامانه، هم می توانید از سیستم های کامپیوتری و هم گوشی موبایل استفاده کنید. با وجود این، به دلیل حساسیت فرایند، ترجیحا از رایانه یا لپ تاپ استفاده کرده تا در حین عملیات با مشکل مواجه نشوید.
  2. ۲به هر حال بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج گوگل با عنوان « sherkat.ssaa.ir ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» را انتخاب کرده و کلیک نمایید. این سامانه مربوط به ثبت نام شناسه ملی شرکت ها و موسسات حقوقی ا ست.

    سایت سازمان ثبت برای دریافت شناسه ملی

  3. ۳با انتخاب گزینه قبل، وارد صفحه اصلی این سامانه شده و منویی را در قسمت بالای آن مشاهده می کنید. در این قسمت چندین گزینه مختلف وجود دارد که هر کدام یک سری خدمات را به شما ارائه می دهند. برای گرفتن شناسه ملی، باید از طریق همان گزینه اول یعنی «تاسیس شخصیت حقوقی» اقدام کنید. تیک مربوط به عبارت «پذیرش درخواست تأسیس شخصیت حقوقی» را قرار دهید تا کادر مربوط به انتخاب نوع شخصیت حقوقی برای تان نمایش داده شود. جهت دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی ، در اولین گام باید نوع شخصیت را تعیین کنید. پس نوع شخصیت شرکت خود را در میان گزینه های موجود انتخاب نموده و بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.

    تاسیس شخصیت حقوقی برای ثبت نام شناسه ملی

  4. ۴در این قسمت برای نمونه، نوع شخصیت را «شرکت با مسئولیت محدود» انتخاب کرده ایم. دقت داشته باشید که با توجه به نوع شخصیتی که انتخاب می کنید، مراحل بعدی جهت دریافت شناسه ملی می توانند متفاوت باشند. در این بخش، اولین مرحله مربوط به اطلاعات عمومی شرکت است. به این ترتیب که باید اطلاعاتی نظیر استان و شهرستان محل فعالیت شرکت ثبتی، مدت فعالیت شرکت، شروع سال مالی، وضعیت شعبه، خوشه و گروه، شماره تلفن و کد پستی را وارد کنید؛ پس از این که همه موارد را تکمیل کردید، کد امنیتی موجود در پایین صفحه را هم تایید نموده و گزینه «گام بعدی» را بزنید.

    تعیین نوع شرکت برای دریافت شناسه ملی

  5. ۵مرحله بعدی درخواست تاسیس شخص حقوقی و ثبت نام شناسه ملی مربوط به اطلاعات متقاضی است. در این قسمت هم باید مواردی نظیر تابعیت، کد ملی، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و شماره همراه متقاضی وارد شوند؛ هم چنین باید این اطلاعات به همراه سمت برای امضاء کننده دفتر قانونی هم تکمیل شوند. بعد از این که تمامی اطلاعات وارد شد، بر روی گزینه «گام بعدی»‌ کلیک کنید.

    اطلاعات هویتی جهت دریافت شناسه ملی

  6. ۶اکنون نوبت به مشخص نمودن نام های درخواستی شرکت می شود. در این قسمت باید اولویت نام را انتخاب کرده و پس از تعیین نام و ارائه توضیحات، گزینه «ثبت» را بزنید. به همین شکل، تک تک نام های پیشنهادی خود را به ترتیب اولویت وارد کرده و ثبت کنید. در آخر هم از گوشه پایین صفحه گزینه «گام بعدی» را بزنید.

    ثبت اطلاعات دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی

  7. ۷مرحله بعدی ثبت و دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی مربوط به موضوع فعالیت است. در این بخش هم باید گروه فعالیت و زیر گروه فعالیت را مشخص نموده و شرح فعالیت را هم وارد کنید. بعد از تعیین موضوع فعالیت، بر روی گزینه «گام بعدی» کلیک نموده و وارد مرحله بعد شوید.

    تعیین نوع فعالیت شرکت برای دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی

  8. ۸حال باید وضعیت سرمایه شرکت خود را هم مشخص کنید. اطلاعات مورد نیاز در این بخش هم مربوط به نوع سرمایه، سرمایه نقدی به ریال و کل سرمایه به ریال می شوند. پس از این که اطلاعات مربوط به سرمایه هم تایید شد، جهت طی کردن ادامه مراحل ثبت شرکت و دریافت شناسه ملی بر روی گزینه «گام بعدی» کلیک کنید.

    تعیین سرمایه شرکت برای دریافت شناسه ملی

  9. ۹مرحله بعدی که بسیار مهم است، مربوط به وارد کردن اطلاعات اشخاص و مدیران شرکت می باشد. در این قسمت ابتدا باید تعداد اعضای هیئت مدیره، تاریخ و ساعت جلسه هیئت موسسین را مشخص کنید. سپس باید مشخصات اشخاص و سمت در هیئت مدیره هم به صورت کامل وارد شوند. در آخر هم شرح دارندگان امضاء را وارد کنید و گزینه «گام بعدی»‌ را بزنید.
  10. ۱۰به همین شکل، باید سایر مراحل موجود برای تاسیس شخصیت حقوقی و ثبت نام شناسه ملی اعم از وضعیت شعب، روزنامه کثیر الانتشار، اساس نامه و غیره را تکمیل نمایید. بعد از این که تمامی مراحل را به صورت صحیح انجام دهید، یک رسید با عنوان «رسید پذیرش تاسیس اینترنتی» برای تان نمایش داده می شود. اکنون باید این رسید را به همراه فرم تکمیل شده درخواست شناسه ملی، با استفاده از پست سفارشی به مرجع ثبت شرکت ها ارسال کنید. آدرس دقیق مرجع ثبت شرکت ها به همراه مهلت زمانی ارسال اطلاعات که معمولا سه روز تقویمی است، در همین رسیدی که پس از ثبت درخواست دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی ارائه می شود، برای تان ذکر شده اند.

با طی کردن مراحل بالا، درخواست شما برای ایجاد شخصیت حقوقی و اخذ شناسه با موفقیت ارائه می شود. به این ترتیب، کارشناسان مربوطه وضعیت شما را بررسی کرده و در صورتی که مورد تایید قرار گیرد، شناسه ملی برای شرکت یا موسسه تان صادر خواهد شد. به این ترتیب، این شناسه هم به همراه سایر اطلاعات، در مرحله بعد یعنی آگهی در روزنامه کثیرالانتشار منتشر خواهد شد. در ادامه، توضیحات لازم را در رابطه با فرم دریافت شناسه ملی هم ارائه خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: جدول ضرایب مالیاتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ثبت نام شناسه ملی شرکت

در بخش قبل روند ثبت شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی جدید از طریق سایت مربوطه را به صورت کامل توضیح دادیم. حال شاید برای بعضی متقاضیان هنوز ابهام باشید که این فرایند چه ربطی به گرفتن شناسه ملی دارد؛ هم چنین، روش ثبت نام شناسه ملی به چه صورت است. در این رابطه باید بگوییم، اولا ثبت شرکت برای اخذ شناسه ملی الزامی است؛ یعنی تا زمانی که شرکت یا موسسه حقوقی خود را در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ثبت نکرده باشید، امکان دریافت این شناسه برای تان وجود ندارد؛ پس مراحل فوق به شما کمک می کنند از ابتدا وارد این سامانه شده و درخواست ثبت شرکت خود و ایجاد شخصیت حقوقی جدید را ارائه دهید. به این ترتیب، بعد از ثبت شرکت می توانید در مراحل بعد نسبت به دریافت شناسه ملی شرکت یا اشخاص حقوقی اقدام کنید. کافی است اطلاعات و مدارکی که در آخرین مرحله ثبت و ارائه رسید برای تان نمایش داده می شود را به آدرس مربوطه ارسال نمایید.

بعد از این که فرایند ایجاد شخصیت حقوقی و ثبت شرکت را در سامانه مذکور انجام داده و اطلاعات را هم فرستادید، فقط برای دریافت مدارک و پیش نویش آگهی به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. با انجام اقدمات لازم در این مرحله، آگهی ثبت شرکت یا موسسه شما در روزنامه های کثیر الانتشار منتشر خواهد شد. دریافت شناسه ملی هم از طریق همین روزنامه خواهد بود. به عبارت دیگر، زمانی که تمامی مراحل ثبت شرکت شما تایید شده و آگهی ثبت آن در روزنامه منتشر می شود، شناسه ملی شرکت هم در کنار سایر اطلاعات و مدارک مرتبط در این روزنامه قرار می گیرد؛ پس برای اولین بار می توانید شناسه ملی خود را در روزنامه ای که آگهی ثبت شرکت تان را منتشر کرده است، مشاهده کنید. به این ترتیب، فرایند ثبت نام شناسه ملی هم تا حد زیادی با فرایند ثبت آنلاین شرکت و موسسه حقوقی مشترک است و تنها در مراحل پایانی باید به صورت حضوری به اداره ثبت مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: استعلام پرونده مالیاتی

دریافت شناسه ملی مسجد

بر اساس آیین نامه «اختصاص شناسه ملی به كلیه اشخاص حقوقی ایرانی» هیئت وزیران در فروردین ماه سال ۱۳۸۸، تمامی اشخاص حقوقی اعم از دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و عمومی موظف به دریافت شناسه ملی شده اند. با اجرایی شدن آیین نامه فوق، دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی برای انجام هر گونه معامله و دریافت یا ارائه خدمات، الزامی است. نکته قابل توجه در این رابطه، حضور مساجد در میان اشخاص حقوقی است؛ بنابراین این نهادها که عموما به صورت مردمی مدیریت می شوند هم برای ارتباط با سایر بخش ها، دریافت خدمات و غیره، باید نسبت به دریافت شناسه ملی اقدام نمایند. با توجه به آیین نامه مذکور، هر یک از نهادها برای دریافت شناسه ملی باید به نمایندگان خود مراجعه کنند. از این رو دریافت شناسه ملی برای مساجد در کنار موقوفات و بقاع متبرکه، از طریق سازمان اوقاف و امور خیریه امکان پذیر می باشد؛ پس مساجد باید با مراجعه به این سازمان ها در شهرستان خود، شناسه ملی شان را دریافت کنند.

دریافت شناسه ملی برای مساجد

بیشتر بخوانید: مالیات مهریه

دریافت شناسه ملی افراد حقیقی

شناسه ملی یک کد ۱۱ رقمی است که تنها برای اشخاص حقوقی اعم از شرکت ها، ادارات، موسسات حقوقی و موارد این چنینی دیگر صادر می شود؛ پس امکان استفاده از این شناسه برای افراد حقیقی وجود ندارد. در واقع، آن دسته از اشخاص حقیقی که به صورت فردی اقدام به انجام تجارت یا مبادلات این چنینی می کنند، نیاز به ثبت نام شناسه ملی نداشته و به جای آن باید پروانه کسب یا سایر مجوزهای لازم برای فعالیت شان را دریافت کنند. این افراد تنها زمانی به دریافت این شناسه احتیاج پیدا می کنند که قصد راه اندازی یک شرکت را داشته باشند. توجه داشته باشید که شناسه ملی برای شرکت ها و اشخاص حقوقی، به مثابه کد ملی برای اشخاص حقیقی است؛ چرا که این افراد می توانند با کد ملی ۱۰ رقمی خود فرایند احراز هویت و دریافت خدمات گوناگون را انجام داده و نیازی به دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی نخواهند داشت. مگر این که بخواهند شرکت یا موسسه حقوقی راه اندازی نمایند.

بیشتر بخوانید: tax.gov.ir

فرم درخواست شناسه ملی

با توجه به توضیحاتی که تا این جای کار ارائه دادیم، شناخت مناسبی از روش گرفتن شناسه ملی به دست آورده و به سادگی می توانید این کد مهم اقتصادی را دریافت کنید. با این حال، سوال دیگری که در این رابطه وجود دارد، این است که فرم درخواست شناسه ملی چیست و چگونه باید آن را به دست آوریم. در این رابطه باید بگوییم که فرم دریافت شناسه ملی همان فرمی است که جهت ثبت شرکت ها در سامانه مربوطه باید تکمیل کنید. در واقع، مهم ترین اطلاعات جهت این شناسه، در این بخش وارد می شوند. علاوه بر آن، در هنگام مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها هم باید فرم هایی که در اختیارتان قرار داده می شوند را تکمیل نمایید تا آگهی ثبت شما در روزنامه های کثیرالانتشار منتشر گردد. به عبارت دیگر، فرم مخصوص و ویژه ای برای ثبت نام شناسه ملی وجود نداشته و تمام فرم های لازم برای ثبت شرکت و انتشار آگهی آن در روزنامه برای این فرایند هم اهمیت دارند.

بیشتر بخوانید: سامانه مودیان

دریافت شناسه ملی از کد اقتصادی

در گذشته شناسه ملی شرکت ها با کد اقتصادی آن ها تفاوت داشت. شناسه ملی یک کد ۱۱ رقمی بود که توسط اداره ثبت شرکت ها صادر می شد. کد اقتصادی هم یک شماره ۱۲ رقمی بود که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر می گردید. با این حال، طی بخش نامه ای که در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۲۳ منتشر شد، شناسه ملی شرکت ها و اشخاص حقوقی جایگزین کد اقتصادی آن ها گردید. به عبارت دیگر، اکنون فرایند دریافت شناسه ملی شرکت و اشخاص حقوقی با فرایند دریافت کد اقتصادی مشابه است. یعنی کد اقتصادی همان شناسه ملی شرکت ها بوده و با داشتن یکی، دیگری را هم خواهید دانست. البته توجه داشته باشید که علی رقم یکی شدن کد اقتصادی و شناسه ملی برای شرکت ها، هنوز هم نقش آن ها تفاوت داشته و هر کدام برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به هر حال، چیزی که اهمیت دارد، دریافت شناسه ملی به سادگی و با کد اقتصادی به دلیل یکسان بودن آن ها است.

منبع : دریافت شناسه ملی

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : -1

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 1184
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 142
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 117
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 929
  • بازدید ماه : 4730
  • بازدید سال : 16085
  • بازدید کلی : 80986
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه